Archief Inhoudsopgave

Column

Piet adema, voorzitter osb

Een nieuwe start

De herfst is in een aantal gevallen niet alleen de start van een nieuw seizoen, maar ook van een nieuwe periode. In de politiek markeert Prinsjesdag op de derde dinsdag van september het begin van een nieuw parlementair jaar. Ook bij veel bedrijven is de zomervakantie een afronding van een drukke periode om daarna met nieuwe energie opnieuw aan de slag te gaan.

Lees meer

Dit jaar is het allemaal anders. Voor veel werknemers is de zomervakantie anders verlopen dan ze zich begin dit jaar hadden voorgesteld. Prinsjesdag zonder koets en Ridderzaal is onwerkelijk. Veel ingrijpender is echter de grote onzekerheid over de toekomst van onze economie en de gevolgen daarvan voor sectoren, bedrijven en werknemers. Waar je in normale jaren zou spreken van een nieuwe frisse start, is dat nu niet aan de orde.

Hoezeer de actualiteit iedere ondernemer bezighoudt (gaat er één dag voorbij dat corona niet ter sprake komt?), hij of zij moet ook naar de toekomst blijven kijken. Heden en toekomst hangen nauw met elkaar samen. Wie alleen kijkt naar vandaag, komt morgen in de problemen. Maar wie vandaag vergeet, loopt de kans dat er geen morgen meer is.

Dit alles geldt ook voor OSB. Als branchevereniging hebben we de plicht de ondernemers te helpen bij alle uitdagingen waarvoor ze op dit moment staan. Dat doen we ook. Tegelijkertijd hebben bestuur en bureau afgelopen maanden veel energie gestoken in het uitwerken van plannen voor de toekomst. Ons doel is een sterke, branche-brede organisatie die aangesloten bedrijven optimaal ondersteunt, opkomt voor hun belangen en daarnaast leiding geeft aan de ontwikkeling van de bedrijfstak. Dat willen we bereiken met een professionele organisatie onder leiding van een nieuwe directeur. Het begin van een nieuwe periode, voortbouwend op een goed fundament. Wat mij betreft mag je dat een nieuwe start noemen.

Heeft u een vraag voor piet?

Geef dit dan door aan de redactie van OSBInzicht via redactie@osb.nl


Naar begin